A gésák különböző társadalmi osztályokból kerültek ki. Voltak olyan lányok akik vidékről kerülnek a gésa-negyedekbe, ők általában műveletlenek. Voltak, akiket a gésaházak a 9-10 éves korukban adoptáltak – a szegényebb családok gyermekeik után tetemes összeget kaptak, melyet, ha a gésa felszabadult, vissza kellett fizetni – és gésákká válhatnak a teaházak tulajdonosainak leányai. Mivel sok rétegből kerülnek ki a jelöltek, előképzettségük és műveltségük változó.

click to comment
Nagyon,nagyon szép napot kivánok nektek és üdvözöllek a blogban.
remélem tetszik, és vissza várok mindenkit.

http://kyoto.freeblog.hu/Files/aranypagoda.jpg

egy gésa emlék könnyve

http://kyoto.freeblog.hu/Files/Resize%20of%20167-6773_IMG.JPG
http://kyoto.freeblog.hu/Files/Resize%20of%20167-6773_IMG.JPG
http://timijapanban.freeblog.hu/files/20080406-5.JPG

2009. január 23., péntek

A fehér maszkos nők országa-Japán.


Japán

Japán a Felkelő Nap Országa a múlt század közepéig a külvilágtól elzárkózott országnak tekinthettük.Manapság viszont az egyik legfejlettebb ország nem csak iparában.Japán négy nagyobb és kb. 4000 kisebb szigetből áll."szigetország"Sok a földrengés és a tűzhányókitörés,amihez már lassacskán hozzá szoktak.Az ország legmagasabb pontja a Fuji,ami számukra szent hegy..Japán éghajlatát főként a monszun szabályozza.Természetes növénytakarójuk főként északra tűlevelűek,délebre a vegyes és a lombos erdő.Folyói rövidek és bővizűek.

Mivel igen kevés a megművelhető földterület,magas termékátlagokra törekszenek.Ennek érdekében kisgépeket,műtrágyákat,vegyszereket alkalmaznak.Gondosan megművelnek minden talpalatnyi földet.A hegyoldalakon teraszokat alakítanak ki.Az ország ennek ellenére élelmiszerből behozatalra szorul a nagy lélekszáma miatt.

Legfontosabb terményei:rizs,gabona,zöldségfélék,teák,valamint különféle gyümölcsök.

Az állattenyésztés nem jelentős Japánban.A tengeri halászatnak viszont nagy szerepe van a lakosság élelmezésében.Sajátos ágazata:a gyöngykagyló - és az osztrigatenyésztés.

Japán ásványkincsben szegény ország.Ezért a föld legnagyobb nyersanyag és energiahordozó importőre.Nyersvas,acél,alumínium feldolgozásával a világ élvonalában áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése